Παιδικα Τμηματα03.2008 (103)

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο.

Σίγουρα όλοι αγαπάμε τα παιδιά μας πέρα από κάθε τι στο κόσμο, και θέλουμε το καλύτερο γιαυτά.

Ο χορός είναι ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο ασφαλής τρόπος για να βελτιώσει το παιδί την συμπεριφορά του, αναπτύσσοντας την κοινωνικότητά του μέσα από την ομαδική άσκηση και τον αθλητισμό, αλλά και ο πιο εύκολος και ο πιο δημιουργικός τρόπος για να γίνει το χόμπι του παιδιού μια ευχάριστη ενασχόληση, που θα είναι πλεονέκτημα στο επαγγελματικό του ξεκίνημα και στην μελλοντική του καριέρα.

Εκτός από τα φυσικά οφέλη που δίνει ο χορός, δίνει επίσης  και συναισθηματικά οφέλη σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς μαθαίνουν κοινωνικές δεξιότητες όπως η συνεργασία , η οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης και η αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά. Ένα παιδί που κάνει μαθήματα χορού θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να λειτουργεί αρμονικά μαζί με άλλα παιδιά μέσα σε μια ομάδα.

005Συνδυάζοντας την μουσική και την κίνηση , τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους και αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη συγκέντρωση και αυτοέλεγχο. Μιμούνται τις κινήσεις των άλλων σύμφωνα με το ρυθμό της μουσικής και δίνουν την προσοχή τους στο δάσκαλο ώστε να απομνημονεύσουν τα μοτίβα των κινήσεων που δείχνει. Έτσι αναπτύσσουν τις δεξιότητες της καλύτερης ακρόασης και ελέγχουν την παρορμητικότητα τους φτάνοντας σταδιακά από την αταξία στην τάξη.

Μέσα από τον χορό το παιδί αποκτά ωραία στάση, ρύθμιση σωματικού βάρους, ύψος, βελτίωση μυϊκής διάπλασης, τόνωση ευλυγισίας. Μαθαίνει να στέκεται και να περπατά σωστά ενώ αποτελεί ιδανική άσκηση για προβλήματα σκολίωσης, κύφωσης ή λόρδωσης.

Όταν το παιδί σας μάθει ένα νέο βήμα ή όταν ολοκληρώσει μια μικρή χορογραφία, τότε θα αποκτήσει την αίσθηση της ολοκλήρωσης και έτσι θα αρχίζει να χτίζεται ο αυτοσεβασμός προς αυτήν. Τότε συνειδητοποιεί ότι μπορεί να ελέγχει το σώμα του και τις κινήσεις του και έτσι αναπτύσσει την αίσθηση της αυτονομίας.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των σπουδαστών μας, μπορούν στην μέση της Σχολικής Χρονιάς να παρακολουθήσουν τα Ανοικτά Μαθήματα / “Open Class” που διοργανώνουμε στη Σχολή μας, όπου μπορούν από κοντά να δουν ένα πρότυπο μάθημα της τάξης, να κατανοήσουν τον τρόπο της δουλειάς μας, αλλά και να έχουν άμεση εικόνα της εκπαιδευτικής πορείας, της εξέλιξης και της προόδου τους.


DSC04995
Τα παιδιά που ενδιαφέρονται για αγωνιστικό χορό μπορούν να συμμετέχουν σε αντίστοιχα τμήματα και λαμβάνουν μέρος τόσο σε Ελληνικούς      όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού.

Η πολυετής εμπειρία και το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας αποτελούν εγγύηση για την πρόοδο των παιδιών – αυτό εξ άλλου φαίνεται και από την      πλειάδα των παιδιών που έχουν διακριθεί σε διάφορους Ελληνικούς διαγωνισμούς.

 

Τμηματα Ενηλικων

 • Αρχάριοι

  023 Υπάρχουν ομαδικά τμήματα για όλα τα είδη χορού . Argentine tango, Salsa, Latin, Ballroom γενικά, Belly dance, Free style, Παραδοσιακών χορών.

  Για να ξεκινήσει κάποιος μαθήματα λάτιν χορού, το πρώτο πράγμα που πρέπει να διαθέτει είναι η καλή διάθεση. Το μάθημα διαρκεί 50 λεπτά και ο αριθμός των μαθητών στα ομαδικά τμήματα ξεκινά από 3 άτομα και φτάνει μέχρι 10 το ανώτερο..

  Tα πρώτα 10-15 λεπτά αντιστοιχούν σε χορευτική προθέρμανση για να ζεστάνουμε το σώμα μας.

  Στην συνέχεια παρουσιάζονται αναλυτικά τα νέα βήματα, πρώτα χωρίς μουσική. Ακολουθεί εξάσκηση με μουσική και  στο τέλος της ώρας  πάντα να υπάρχει χορευτική επανάληψη.

  Τα μαθήματα συμπληρώνονται με τεχνική χορού, βελτίωση της κίνησης των χεριών και της έκφρασης.
  Σχεδόν όλα τα τμήματα συμμετέχουν στο τέλος της χρονιάς σε μια χορευτική επίδειξη με μια χορογραφία που αποτελείται ως επί το πλείστον από τα βήματα που έχει διδαχθεί το τμήμα όλο το προηγούμενο διάστημα .

  Παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα δύο ομαδικών μαθημάτων την εβδομάδα, σύντομα θα μπορείτε να διασκεδάζετε χορεύοντας οπουδήποτε, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεστε μαθαίνοντας τους χορούς που σας ενδιαφέρουν, συστηματικά και οικονομικά.

  Ο χορός  προσφέρει ευεξία και είναι η καλύτερη αερόβια άσκηση για το σώμα. Η μουσική επίσης που ακολουθεί πιστά τα χορευτικά βήματα συμβάλει στην ψυχική ισορροπία και είναι μια διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες.

 • Προχωρημένοι

  • Τμήματα προχωρημένων υπάρχουν επίσης για όλα τα είδη χορών, τόσο σε International όσο και σε American Style.

  Αρχάριοι μαθητές που με συνδυασμό ομαδικών και ιδιαίτερων μαθημάτων έχουν προχωρήσει αρκετά, μπορούν να μεταπηδήσουν στα τμήματα των προχωρημένων.08 Rueda

  Τα τμήματα ενηλίκων είναι χωρισμένα ανάλογα με το επίπεδο και το είδος χορού που επιλέγει ο κάθε ένας . Τα περισσότερα είδη χορού διδάσκονται σε ομαδικά τμήματα, ενώ στα ιδιαίτερα μαθήματα μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε είδος σας ενδιαφέρει. Ο καλύτερος τρόπος εκμάθησης είναι ο συνδυασμός και των δύο χωρίς αυτό, όμως, να κρίνεται απαραίτητο.
  Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να δημιουργήσετε και το δικό σας τμήμα (κλειστό ή ανοιχτό) επιλέγοντας τις ώρες που σας βολεύουν και τους χορούς που σας ενδιαφέρουν.

Επαγγελματικά Τμήματα

Στη σχολή μας υπάρχουν μαθητές που ενδιαφέρονται σε επαγγελματικό επίπεδο για το χορό και επιθυμούν να αποκτήσουν διεθνώς ανεγνωρισμένα επαγγελματικά πτυχία στο American και InternationalStyle. Για την απόκτησή τους απαιτείται ειδική εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, μαθήματα βηματολογίου ανδρικά – γυναικεία,  με τα επίσημα βηματολόγια όλων των Διεθνών χορών,  χορευτικές φιγούρες, τεχνική κατάρτιση, μαθήματα μουσικής – ρυθμού, χορογραφία, θεωρίας χορού, και ολοκληρώνεται με μαθήματα διδακτικής και πρακτικής διδασκαλίας.DSC09630

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται μόνο και εφόσον ο μαθητής είναι έτοιμος να οδηγηθεί στις τελικές εξετάσεις χωρίς όμως το φόβο της αποτυχίας αλλά με στόχο τη μέγιστη βαθμολογία.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται  με επίσημους εξεταστές από το εξωτερικό .

Η σχολή χορού StarDance  απαριθμεί σήμερα εκατοντάδες απόφοιτους που εργάζονται πλέον ως καθηγητές χορού σtin  Ελλάδα

ενώ παράλληλα 3 απόφοιτοι είναι πλέον Ιδιοκτήτες διάσημων σχολών χορού

Γαμηλιος χορος

weddingΓια τον πρώτο σας χορό ως σύζυγοι, και όχι μόνο, η σχολή μας θα φροντίσει να δείχνετε υπέροχοι!

Εάν έχετε επιλέξει τη μουσική ή το τραγούδι για το γάμο σας, φέρτε το CD στο πρώτο σας μάθημα και θα σας διδάξουμε τα σωστά βήματα και τις φιγούρες ώστε να «δείχνετε» υπέροχοι και ρομαντικοί στον πρώτο σας γαμήλιο χορό.
Εάν έχετε αμφιβολίες ή δεν έχετε επιλέξει τη μουσική για το γάμο σας, θα σας συμβουλεύσουμε για τη σωστή.

Επίσης, εκτός από το γαμήλιο χορό, μπορείτε να παρακολουυθήσετε και μαθήματα ελληνικών χορών, όπως καλαματιανό, τσάμικο, χασάπικο, ζεϊμπέκινο κ.ά.

Όσο πιο σύντομα ξεκινήσετε, τόσο πιο έτοιμοι θα είστε για να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους!
Δώστε στους καλεσμένους σας αυτό που δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Δημιουργήστε μια αξέχαστη βραδιά με εγγύηση την απόλυτη επιτυχία.
Όταν το συναίσθημα συναντά τη μουσική, δημιουργεί ένα χορό για μία ζωή.