Συχνές Ερωτήσεις.

Γυμνάζομαι με το χορό..;

Ναι, βεβαίως! Ο χορός ενσωματώνει κινήσεις του σώματος, τέμπο και ρυθμό. Τα είδη του χορού ποικίλουν ανάλογα την τεχνική, τον ρυθμό, την πολυπλοκότητα της κίνησης και τη διάρκεια!Είναι γνωστό ότι ο χορός συμβάλλει στη ψυχική μας ισορροπία και ανάταση.Τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερο μέρος των ειδικών, γράφουν ότι ο χορός προσφέρει αλλαγές στο σώμα, που βελτιώνουν την εικόνα και ανεβάζουν τη διάθεσή μας. Ο χορός αποτελεί μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις, ανεξάρτητα από το είδος του, την ένταση και το ρυθμό του. Αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Μέσω του χορού διατηρούμε και βελτιώνουμε την ευκινησία μας, μαθαίνουμε να ελέγχουμε το σώμα μας και βελτιώνεται η ισορροπία μας. Στους Latin χορούς πέρα απ’ τα καρδιαγγειακά και μυοσκελετικά οφέλη έχουμε έναν πλήρη σωματικό έλεγχο με σύντομα εμφανή αποτελέσματα απ’ τη βελτίωση της στάσης του σώματος. Tο Freestyle και το Belly Dance προσφέρουν εξαιρετική άσκηση για ολόκληρο το σώμα υπό τους ήχους διασκεδαστικής και ξεσηκωτικής μουσικής. Συνδυάζουν απομονωμένες κινήσεις και πληθώρα βημάτων με τα χέρια (συμπεριλαμβάνονται ώμοι, καρποί, δάχτυλα, αγκώνες) , το κεφάλι και λαιμό, γοφούς, γόνατα ακόμα κ τους αστράγαλους!

Να με βοηθήσει ο χορός να γίνω πιο κοινωνικός άνθρωπος;

Το πόσο σημαντική είναι η κοινωνικοποίηση για έναν άνθρωπο, ο κάθε ένας το αντιλαμβάνεται καθημερινά και με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Ωστόσο η απομόνωση και ο φόβος της συναναστροφής με άλλους ανθρώπους, συναντάται όλο και πιο συχνά στα χρόνια που διανύουμε.Είναι επίσης συχνό φαινόμενο, ο άνθρωπος που νιώθει αυτήν την απομόνωση, να διστάζει να μιλήσει για αυτήν, με αποτέλεσμα να πνίγεται μέσα στους φόβους και τις σκέψεις του. Σε αυτό το σημείο έρχεται η καταλυτική βοήθεια του χορού στη ζωή μας! Ο χορός είναι από τη φύση του κοινωνικός. Κανένας δεν θέλει να μάθει να χορεύει, με σκοπό να κινείται μόνος του σε ένα άδειο δωμάτιο. Απώτερος σκοπός είναι κάποια στιγμή ο μαθητής να είναι σε θέση να χορεύει μπροστά σε κόσμο, αβίαστα και χωρίς να σκέφτεται τα βλέμματα των άλλων ανθρώπων. Το γεγονός αυτό από μόνο του συνεισφέρει στην βελτίωση της κοινωνικοποίησης του.Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη διαδικασία της εκμάθησης, χρειάζεται τουλάχιστον άλλο ένα άτομο, δηλαδή τον δάσκαλο! Η συναναστροφή του ανθρώπου με τον δάσκαλο, τον εισάγει ομαλά στην έννοια της ομάδας, της συνεργασίας αλλά και της αλληλεπίδρασης. Με τον καιρό ο μαθητής χαλαρώνει, ανοίγει το μυαλό και την ψυχή του και έτσι κάπως αρχίζει η διαδικασία της κοινωνικοποίησης. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι όλο αυτό θέλει χρόνο και υπομονή, γι΄ αυτό το λόγο τα μαθήματα χορού πρέπει να έχουν διάρκεια στο χρόνο. Αν λοιπόν, στο πρώτο σας μάθημα χορού δεν νιώσατε τόσο άνετα όσο θα περιμένατε, μην σταματήσετε να χορεύετε!! Δοκιμάστε ξανά και ξανά και να είστε σίγουροι ότι η αλλαγή δε θα αργήσει να έρθει…

Μπορώ να αρχίσω οποιαδήποτε στιγμή;

Η επίσημη έναρξη των ομαδικών μαθημάτων γίνεται στα μέσα του Σεπτεμβρίου και τότε είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσει ειδικά κάποιος αρχάριος. Παρόλα αυτά, μαθητές ξεκινούν καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς δημιουργούνται και νέα τμήματα. Ειδικά για τα ιδιαίτερα μαθήματα, ο μαθητής μπορεί να ξεκινήσει όποτε επιθυμεί.

Ποια είναι τα οφέλη του χορού;

Ο χορός βοηθάει στην κοινωνικοποίηση! Ο χορός βοηθάει στην απώλεια βάρους! Ο Χορός είναι ένας σημαντικός τρόπος να φροντίζετε τη ψυχική σας υγεία! Στα μαθήματα χορού χρησιμοποιούμε ποικιλία μουσικών ακουσμάτων, που θα σας βοηθήσουν να εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Χορεύοντας, έρχεστε σε επαφή με έναν άλλο άνθρωπο. Αυτή η εμπειρία σας κάνει να γίνεστε πιο κοινωνικός και εξωστρεφής. Ο χορός δεν περιορίζεται στα πλαίσια του μαθήματός σας. Τα βήματα που μαθαίνετε, μπορείτε να τα χορέψετε παντού. Μέσα από το χορό θα αναπτύξετε την αυτοπεποίθησή σας.

Γιατί πρέπει να συμμετέχω στα εκπαιδευτικά latin πάρτι ;

 5 βασικοί λόγοι να συμμετέχετε σε latin πάρτι :

1 – Για να νιώθετε ακόμα πιο εξοικειωμένοι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση στην πίστα.
2 – Να έχετε την δυνατότητα να χορέψετε μαζί με τους φίλους σας αλλά και με τους δασκάλους τους χορούς αλλά και τις φιγούρες που έχετε διδαχτεί
3 – Μαθαίνετε χορευτικές παραλλαγές συμμετέχοντας σε latinπάρτι
4 – Αποκτάτε την ικανότητα να κινείστε, με την ίδια άνεση, σε οποιαδήποτε πίστα, με οποιονδήποτε partner!
5- Έχετε καλή διάθεση για όλη την εβδομάδα!!!

Φέτος αναλαμβάνουμε να σας ταξιδέψουμε στις πιο γλυκές μελωδίες της λάτιν μουσικής.. Κάντε το όνειρό σας πραγματικότητα! Χορέψτε, διασκεδάστε, γελάστε!!!

Οι χοροί διδάσκονται στην αυθεντική τους μορφή και πώς πιστοποιείται αυτό;

Όλοι οι χοροί διδάσκονται σύμφωνα με τον διεθνώς ισχύοντα κανονισμό, π.χ. βηματολόγια, τεχνικές, κανόνες κ.λ.π. Όλοι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, εξεταζόμενοι από ειδική επιτροπή, να λάβουν διπλώματα από τη διεθνώς ανεγνωρισμένη οργάνωση Ι.D.T.A. (International Dance Teachers Association) και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους ανάλογα με το επίπεδό τους (ερασιτεχνικό-επαγγελματικό).

Διοργανώνονται χορευτικές εκδηλώσεις;

Κατά τη διάρκεια της χρονίας γίνονται και διάφορες άλλες χορευτικές εκδηλώσεις, π.χ. Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ , Aποκριάτικο Πάρτυ. Και μεγάλη Χορευτική Εκδήλωση το καλοκαίρι στις οποίες λαμβάνουν μέρος μαθητές με ερασιτεχνικές και επαγγελματικές χορογραφίες.