Γυμνάζομαι με το χορό..;

Ναι, βεβαίως! Ο χορός ενσωματώνει κινήσεις του σώματος, τέμπο και ρυθμό. Τα είδη του χορού ποικίλουν ανάλογα την τεχνική, τον ρυθμό, την πολυπλοκότητα της κίνησης και τη διάρκεια!Είναι γνωστό ότι ο χορός συμβάλλει στη ψυχική μας ισορροπία και ανάταση.Τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερο μέρος των ειδικών, γράφουν ότι ο χορός προσφέρει αλλαγές στο σώμα, που βελτιώνουν την εικόνα και ανεβάζουν τη διάθεσή μας.

Ο χορός αποτελεί μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις, ανεξάρτητα από το είδος του, την ένταση και το ρυθμό του. Αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Μέσω του χορού διατηρούμε και βελτιώνουμε την ευκινησία μας, μαθαίνουμε να ελέγχουμε το σώμα μας και βελτιώνεται η ισορροπία μας.

Στους Latin χορούς πέρα απ’ τα καρδιαγγειακά και μυοσκελετικά οφέλη έχουμε έναν πλήρη σωματικό έλεγχο με σύντομα εμφανή αποτελέσματα απ’ τη βελτίωση της στάσης του σώματος.

Tο Freestyle και το Belly Dance προσφέρουν εξαιρετική άσκηση για ολόκληρο το σώμα υπό τους ήχους διασκεδαστικής και ξεσηκωτικής μουσικής. Συνδυάζουν απομονωμένες κινήσεις και πληθώρα βημάτων με τα χέρια (συμπεριλαμβάνονται ώμοι, καρποί, δάχτυλα, αγκώνες) , το κεφάλι και λαιμό, γοφούς, γόνατα ακόμα κ τους αστράγαλους!